Thummerer Pétert választották a MAKISZ elnökévé

Az EOS Faktor Zrt. ügyvezetője nagyobb fokú transzparenciát és szabályozottságot biztosítana a kintlévőség-kezelési piacon.

2019. március 27-én tisztújító ülést tartott a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége (MAKISZ). A közgyűlés új, 7 fős elnökséget nevezett ki és elnöknek Thummerer Pétert, az EOS Faktor Zrt. és az EOS KSI Kft. ügyvezetőjét választotta.

Az új elnök szerint a MAKISZ az elmúlt években jelentős érdekképviseleti szervezetté vált a pénzügyi szolgáltatások területén. „A legfontosabb prioritás számunkra, hogy folytassuk az előző elnökség által megkezdett kiváló szakmai munkát. A kintlévőség-kezelői szegmens képviseletében előttünk álló legnagyobb kihívás továbbra is egy szektoriális törvény vagy jogszabály előkészítésének támogatása, ami nagyobb fokú transzparenciát, szabályozottságot, és ezáltal nagyobb biztonságot nyújtana az adósoknak és piaci szereplőknek egyaránt. Munkánkat természetesen továbbra is teljes szakmai együttműködésben látjuk el a felügyelő szervek képviselőivel” – mondta el Thummerer Péter.

A MAKISZ 1993-ban alakult azzal a céllal, hogy a követeléskezelő, valamint az üzleti információ szolgáltatást nyújtó vállalatokat szakmai munkájával összefogja és segítsen érdekeik képviseletében. Ezen tevékenységek esélyt kínálnak a vállalatoknak a jogos követelések behajtására, így likviditásuk megőrzésére, valamint biztosítják, hogy a cégek megfelelő információkkal rendelkezzenek meglévő vagy potenciális partnereikről, csökkentve az üzletkötések kockázatait. A MAKISZ emellett fontos szerepel vállal a szakemberek képzésében is, mivel a Nemzetközi Bankárképző által nyújtott Képesített követeléskezelő képzés oktatóinak jelentős részét is a szervezet biztosítja.

A MAKISZ tagja csak az a vállalkozási forma lehet, amely megfelel az alapszabályban és az etikai normákban megfogalmazott követelményeknek, és már huzamosabb időn keresztül bizonyította az üzleti életben az alkalmasságát arra, hogy ezt a tevékenységet törvényesen, eredményesen, a megbízói igényeknek megfelelően végzi.

A MAKISZ elnökségének tagjai: Thummerer Péter – elnök, Felfalusi Péter – elnökségi tag, dr. Csorbai Hajnalka – elnökségi tag, Jávorszky Krisztina – elnökségi tag, Bódizs Kornél – elnökségi tag, Kalocsai Attila – elnökségi tag, Antolik Gyula – elnökségi tag, Nemes Ákos – titkár.