Ismét ‘A’ hitelminősítést kapott az EOS Holding

Budapest, 2020 július 07. – A világ egyik legjelentősebb hitelbiztosítója, az Euler Hermes Rating ismét ‘A’ hitelminősítést adott az EOS Holding-nak. Az EOS immár 16. alkalommal került a legmagasabb kategóriába, amelyet az auditorok a rendkívül stabil és fenntartható árbevételi szinttel és a kiváló tőkestruktúrával indokoltak. A magyar piacon is jelentős szerepet betöltő kintlévőség-kezelő vállalkozásról szóló jelentés kiemelte a több évtizedes iparági tapasztalatot, valamint a cégcsoport piacvezető helyzetét a német piacon, továbbá erős pozícióját a nyugat- és kelet-európai országokban.

A jelentés a koronavírus járvány okozta válság ellenére is alacsony kockázatúnak minősítette az EOS pénzügyi hiteleit. Bár a válság rövid- és középtávon okozhat árbevétel-csökkenést, az EOS esetében az Euler Hermes auditorai „nagyon jó” hosszútávú előrejelzést adtak.

Az EOS Holdig a 2019-2020-as pénzügyi évben 651.3 millió EUR értékben fektetett be ingatlanfedezetes és fedezet nélküli követelések vásárlásába, amelynek köszönhetően számos országban tölt be piacvezető pozíciót.

„Továbbra is szeretnénk folytatni nagyértékű, ám fenntartható befektetési stratégiánkat a nem teljesítő követelések piacán” – mondta el Justus Hecking-Veltman, az EOS Csoport igazgatótanácsának tagja, és a vállalatcsoport pénzügyi vezetője. „A jelenlegi helyzetben nagyon fontos a kockázatok hatékony menedzsmentje az országok közti diverzifikáció által. Annak ellenére, hogy portfólióink nem lehetnek mindenhol egyformán profitábilisak a jelenlegi helyzetben, tartjuk magunkat hosszú távú stratégiánkhoz. Ez biztosítja, hogy az EOS a jövőben is egy stabil és jól teljesítő pénzügyi vállalat maradhasson.”

Az EOS Csoport egyike a világ vezető nemzetközi pénzügyi szolgáltatóinak. A vállalat fő tevékenységi köre a követeléskezelés és 60 leányvállalatával, több mint 7500 munkatársával, valamint 20 000 ügyfelével piacának egyik legnagyobb szereplője. Az EOS Csoport mintegy 180 országban van jelen partnerhálózatán keresztül, közvetlenül pedig 26 országban működtet leányvállalatokat. Az ügyfélkör legjelentősebb részét a banki- és biztosítási szektor, a közművek, a telekommunikációs piac szereplői, valamint IT vállalatok teszik ki. Az EOS az OTTO csoport tagja.