Idén is „A” minősítést kapott az EOS Holding az Euler Hermes hitelbiztosítótól

A nemzetközi hitelbiztosító idén tizennegyedik alkalommal újította meg az EOS Holding A minősítését, ami alátámasztja a vállalatcsoport kiváló hitelbesorolását és pozitív jövőbeni kilátásait.

Az auditorok értékelésükben kiemelték a cégcsoport piacvezető helyzetét a német piacon, valamint erős pozícióját a nyugat- és kelet-európai országokban. A minősítés elismeri az EOS évtizedes tapasztalatait és hatékony működését a nem teljesítő tartozások kezelésében és a követelés-vásárlásban.

„Az előző üzleti évben mintegy félmilliárd EUR értékben fektettünk be nem teljesítő kintlévőségekbe világszerte” – mondta el Justus Hecking-Veltman, EOS Csoport igazgatótanácsának tagja, és a vállalatcsoport pénzügyi vezetője. „A terjeszkedésünk fő területe jelenleg a fedezetes hitelek piaca, amely nemzetközi szinten is jelentős növekedést mutat. Jelenleg 11 országban vásároltunk ilyen portfóliókat, és a jövőben további piacokon is szeretnénk megjelenni ebben a piaci szegmensben.”

Az Euler Hermes elemzői kiemelték, hogy az EOS alacsony kockázatot képvisel tartósan stabil pénzügyi helyzetével és bevételtermelő képességével.